Tarieven en vergoedingen

Tarieven

  • Oriëntatiegesprek (telefonisch of per e-mail): Kosteloos
  • Intake:  € 90,00
  • Relatietherapie:  € 90,00 per zitting van 60 minuten
  • Gezinstherapie:  € 115,00 per zitting van 75 minuten
  • Individuele counseling:  € 65,00 per zitting van 60 minuten

Bovenstaande bedragen zijn exclusief 21% BTW

Betaling

U mag contant betalen maar het bedrag kan ook overgemaakt worden. De factuur kunt u zelf doorsturen naar uw zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding. Bij sessies die minder dan 48 uur van tevoren worden afgezegd, wordt € 40,00 in rekening gebracht.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Vergoeding is in vele gevallen (geheel of gedeeltelijk) mogelijk indien u aanvullend verzekerd bent. Praktijk Sprenger wordt namelijk door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering omdat ik lid ben van gerenommeerde beroepsverenigingen die de kwaliteit van zorg waarborgt. Zo is Praktijk Sprenger aangesloten bij de NVPA en RBCZ.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • U kunt ook zonder een verwijsbrief van uw huisarts bij ons terecht
  • U heeft geen verplicht eigen risico, dat bij de basisverzekering wel eerst door u zelf moet worden betaald
  • Kinderen tot 18 jaar zijn vaak gratis meeverzekerd. Dit betekent dat elk meeverzekerd kind ook recht heeft op vergoeding (Als u bijvoorbeeld recht heeft op een vergoeding van € 500,- per jaar, dan heeft elk van uw kinderen ook recht op € 500,- vergoeding per jaar)

Meer informatie leest u op de website van de NVPA

Fiscale regelingen

De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. De basis van de verwijzing moet dan zijn ‘psychisch lijden’.
Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u psychosociale therapie als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten, werkgerelateerd zijn.

Werkgever

Een andere mogelijkheid is om uw werkgever te vragen het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkómen van ziekte van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten. Verzuim is vele malen duurder dan therapie.

Kinderen en jongeren

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de behandeling van kinderen/jongeren tot 18 jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, is een verwijzing nodig van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts, schoolarts of kinderarts. Op dit moment heeft Praktijk Sprenger met een aantal collega praktijken een samenwerking als het gaat om gezinstherapie en opvoedingsproblemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.