Tarieven en vergoedingen

Tarieven

  • Oriëntatiegesprek (telefonisch of per e-mail): Gratis
  • Intake:  € 95,00
  • Relatietherapie:  € 95,00
  • Gezinstherapie:  € 95,00
  • Individuele counseling:  € 95,00

De zittingen duren 50 minuten.

Betaling

Betalen kan contant betalen of het bedrag kan ook overgemaakt worden. De factuur kan jezelf doorsturen naar de zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding. Bij sessies die minder dan 48 uur van tevoren worden afgezegd, wordt € 40,00 in rekening gebracht.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Vergoeding is in vele gevallen (geheel of gedeeltelijk) mogelijk als je aanvullend verzekerd bent. Praktijk Sprenger wordt namelijk door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering.

Praktijk Sprenger is lid van gerenommeerde beroepsverenigingen, NVPA en RBCZ. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Je kan ook zonder een verwijsbrief van de huisarts bij mij terecht;
  • Je hebt geen verplicht eigen risico;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn vaak gratis meeverzekerd. Dit betekent dat elk meeverzekerd kind ook recht heeft op vergoeding.

Meer informatie leest u op de website van de NVPA

Fiscale regelingen

De therapiekosten zijn volledig aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. De basis van de verwijzing moet dan zijn ‘psychisch lijden’.
Heb je een eigen bedrijf? Dan kan je psychosociale therapie als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten, werkgerelateerd zijn.

Werkgever

Een andere mogelijkheid is om de werkgever te vragen het begeleidingstraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkómen van ziekte van hun werknemers of om het ziekteverzuim te bekorten. Verzuim is vele malen duurder dan therapie.

Kinderen en jongeren

Sinds 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de behandeling van kinderen/jongeren tot 18 jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, is een verwijzing nodig van het Centrum voor Jeugd en Gezin of de huisarts, schoolarts of kinderarts. Op dit moment heeft Praktijk Sprenger met een aantal collega-praktijken een samenwerking als het gaat om gezinstherapie en opvoedingsproblemen. Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.